24 września 2018 r. Fundacja Energetyka na Rzecz Polski Południowej obchodziła jubileusz 25-lecia swojej działalności. Miejscem spotkania była Miejska Biblioteka Publiczna w Jaworznie. Swoją obecnością zaszczycili nas: Zarządy spółek TAURON Wytwarzanie S.A. i Nowe Jaworzno Grupa TAURON sp.  z o.o., przedstawiciele lokalnych władz oraz firm i instytucji, z którymi współpracuje Fundacja, a także organizacje społeczne działające na terenie miasta Jaworzna.

W trakcie uroczystości Prezes Fundacji – Daniel Sierakowski, przedstawił w krótkiej prezentacji najważniejsze wydarzenia i osiągnięcia z okresu 25 lat istnienia Fundacji.

W podziękowaniu za zasługi na rzecz Fundacji jej Rada przyznała Złote Odznaki Zasłużonego dla Fundacji, które zostały wręczone w trakcie uroczystości.

Jubileusz uświetniły koncerty Kamila Franczaka (wokalisty, aktora i autora tekstów), który przedstawił w swojej interpretacji utwory do słów Agnieszki Osieckiej, Wojciecha Młynarskiego i Marka Grechuty, oraz kwartetu smyczkowego  Orkiestry Kameralnej Miasta Jaworzna Archetti.

Kategorie: Aktualności

Przekaż 1,5%Pomagajmy RazemAktualności