"Marszałek Piłsudski w obronie Polski i Europy"

Fundacja „Energetyka na Rzecz Polski Południowej” przeprowadziła uroczystą promocję specjalnej edycji książki Prof. Józefa Szaniawskiego pt.” Marszałek Piłsudski w obronie Polski i Europy.”
Uroczystość ta przypadła w przeddzień wielkiego narodowego Święta 11 listopada, w 90 rocznicę odzyskania niepodległości. Uroczystość zaszczycił autor Prof. Józef  Szaniawski, Prezes PKE Jan Kurp, szef Wojewódzkiego Sztabu Wojskowego w Katowicach płk. Zbigniew Piątek, Dyrektor Katowickiego Oddziału IPN Andrzej Dragoń, Prezydent Miasta Jaworzna Paweł Silbert, oraz przedstawiciele koncernów i zakładów grupy TAURON, członkowie rodzin legionistów, organizacji kombatanckich, a także przedstawiciele organizacji  i instytucji z miasta Jaworza, oraz dyrektorzy jaworznickich Szkół, którzy przybyli wraz z młodzieżą.
Autor książki zaprezentował album, oraz przybliżył postać Marszałka Józefa Piłsudskiego, galę uświetniono  programem poetycko-muzycznym.