1 % podatku dla Fundacji Więcej

Szanowni Państwo!

Fundacja „Energetyka na Rzecz Polski Południowej” prowadzi swoją  działalność od 1993 roku, a w 2004 roku uzyskała status  organizacji pożytku publicznego

Przekazując jeden procent swojego podatku, pomagasz Fundacji w realizacji jej celów statutowych, szczególnie w dziedzinach:

-    Ochrony zdrowia,
-    Działalności oświatowej,
-    Pomocy społecznej,
-    Kultury fizycznej i sportu,
-    Działalności kulturalnej,
-    Ochrony środowiska.

ZMIANA NUMERU TELEFONU: 539 313 424

ZMIANA ADRESU FUNDACJI:

ul. SPORTOWA 1
43-600 JAWORZNO

Wystawa Interaktywna "Nauki Dawne i Niedawne" Więcej

W dniu 25 lutego odbyło się uroczyste otwarcie interaktywnej wystawy Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie zatytułowanej „Nauki dawne i niedawne”.

15-lecie Fundacji Więcej

W 2008 roku, Fundacja „Energetyka na Rzecz Polski Południowej” obchodziła 15-lecie swojej działalności. Obchody były zorganizowane w formie cyklu imprez sportowo-kulturalnych, polegających na współzawodnictwie dzieci i młodzieży   z Placówek Oświatowych różnych szczebli miasta Jaworzna. Finał uroczystości obchodów 15-lecia Fundacji miał miejsce 20 listopada 2008 r.   w Hali  Miejskiego Centrum Kultury i Sportu w Jaworznie.

"Marszałek Piłsudski w obronie Polski i Europy" Więcej

Fundacja „Energetyka na Rzecz Polski Południowej” przeprowadziła uroczystą promocję specjalnej edycji książki Prof. Józefa Szaniawskiego pt.” Marszałek Piłsudski w obronie Polski i Europy.”